Moeilijke periode voor Koeman ten einde

Moeilijke periode voor Koeman ten einde

Voormalig Ajax en PSV coach en voetbalanalist Ronald Koeman is sinds juni van dit jaar aan de slag als trainer bij de Engelse topclub Everton. Hij tekende een contract van 3 jaar als opvolger van Roberto Martínez, die de Belgische Rode Duivels is gaan coachen. Maar tot nu toe verliep het seizoen van Koeman en ‘The Toffees’ maar erg moeizaam.

Op 13 december was er in het Goodison Park voor het eerst in anderhalve maand goed nieuws op te tekenen voor Koeman en zijn team, Everton won van Arsenal met 2-1. Voor de nummer twee van de Premier League was het nog maar de tweede nederlaag van het seizoen. Het was Welshman Ashley Williams die zich (na enkeleblunders van formaat) ontpopte tot man van de match. Maar niet zonder dat hij eerst zijn eigen ploegmaat Gueye vloerde en een vrije trap van Sanchez in doel liet afwijken. Het waren uiteindelijk Coleman en Williams die de 2-1 op het scorebord neerzetten. Een zege die niet alleen de spelers maar ook de coach erg veel deugd deed.images-26

Voor Ronald Koeman kwam deze overwinning niets te vroeg, hij maakt zo een einde aan een moeilijke periode. Maar Koeman relativeert en weet dat ze maar net door het oog van de naald zijn gekropen. In zijn column voor Telesport geeft hij aan dat de kritiek en rumoer tijdens een mindere periode wil zeggen dat je voor een grote club werkt en er gewoon bijhoort. Hij wist op voorhand dat het een zware opdracht werd en kijkt al uit naar de komende transferperiode om het team aan te sterken. In januari hoopt de coach van Everton nieuw talent aan te trekken en daarvoor zou hij volgens sommigen kijken richting Manchester United met Memphis Depay en Morgan Schneiderlin.

Op maandag wacht er nog een grote test in de derby tegen Liverpool. Men is benieuwd of Koeman dit nieuwe positieve elan kan doortrekken en het seizoen alsnog in schoonheid kan afsluiten.