Het glazen huis is geopend

Het glazen huis is geopend

Gisteren was het eindelijk zover, het glazen huis werd geopend. Twee DJ´s van radiozender 3 FM zullen zich een kleine week opsluiten en zonder te eten radio maken. Dit is op zich al bijzonder, maar dit jaar is het misschien nog wel extra speciaal. Voor het eerst zijn er namelijk twee DJ´s die dit samen doen in plaats van drie, zoals voorheen het geval was. Het zal voor de deelnemers dan ook nog zwaarder worden. Des te groter is de uiteindelijke prestatie.

De stad waar het glazen huis dit keer staat ligt in Noord-Brabant en is Breda. Het is al eens eerder gebeurd dat Serious Request, zoals de actie eigenlijk heet, hier plaats vond. Dit was in 2008. Dit was toen een erg succesvolle editie, net als dat ieder jaar wel zo is. Daarom is het dus geen verkeerd idee om nog eens deze stad aan te doen.netherlands-98347_960_720

Tijdens die periode dat de DJ´s radio maken worden er allerlei acties gehouden om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Dit doen zij niet alleen, maar met de hulp van vele andere mensen en verenigingen uit het hele land die op de meest creatieve manieren geld verzamelen en dit doneren. Voor het eerst heeft 3 FM deze jaargang gekozen voor een iets andere aanpak, het resultaat zal echter nagenoeg hetzelfde zijn, en dat is een ontzettend groot geldbedrag voor het goede doel. Door vele bekende Nederlanders en artiesten langs te laten komen wordt er nog maar eens extra aandacht aan de actie gegeven.

Het goede doel van dit jaar is geld in te zamelen voor kinderen die sterven aan longontsteking. Er wordt ieder jaar een dergelijk doel gekozen. Vaak is dit iets wat zeer ernstig is maar volgens de organisatie niet voldoende aandacht krijgt. Door deze actie daaraan te koppelen gebeurt dat vervolgens wel.