Grote internationale sportevenementen in 2017

Grote internationale sportevenementen in 2017

Ben jij een echte sportfanaat en proef je graag van sport op topniveau? Dan heeft de tweede helft van 2017 alvast veel in petto voor jou. We zetten de grootste evenementen graag even voor jou op een rijtje.

Wereldkampioenschap Ijshockey (5-21 mei)

Razendsnelle acties en mannen die met sticks op elkaar inbeuken. Veel beter wordt het niet. Het evenement wordt in Keulen (Duitsland) en Parijs (Frankrijk) georganiseerd. Slaagt Amerika er nog een keer in om het toernooi te winnen? Of wordt het Canada, Finland of Rusland? Of wordt het toch weer een outsider? Online wedden kan wel heel interessant worden in deze open competitie.

FA Cup finale (27 mei)

Hou je meer van voetbal, dan is er deze klassieker. Deze keer is het een complete Londense aangelegenheid. Chelsea neemt het op tegen Arsenal in het Wembley Stadium. Kan het nog mooier. Arsenal wil deze keer echt wel een prijs pakken, maar Hazard en zijn ploegmaats spelen al een hele tijd op kampioenenniveau. Deze wedstrijd wil je echt niet missen.

French Open (28 mei – 11 juni)

Haal je zonnebril maar boven en masseer je nekspieren maar al, want in Parijs word je ook dit jaar weer verwend met toptennis. Nadal en Djokovic halen terug hun beste niveau, maar ook outsiders zoals Goffin kunnen voor een verrassing zorgen. In het vrouwentennis ligt het dan weer helemaal open en zijn er geen uitgesproken favorieten meer.

UEFA Champions League finale (3 juni)

De moeder der voetbalwedstrijden zal deze keer plaatsvinden in het Millennium Stadium in Cardiff. Juventus, Monaco en de twee Madrileense ploegen, Real en Atlético strijden voor de grootste voetbaleer. Spanje lijkt alvast de beste kansen te hebben om de beker mee naar huis te nemen.

Tour de France (1-23 juli)

Toch wel dé klassieker waar elk jaar weer miljoenen mensen op afstemmen. Spurtkanonnen en berggeiten plooien zich dubbel in het Franse landschap. Nu het dopingmonster verdwenen lijkt te zijn, ligt de strijd meer open dan ooit.

Wimbledon (3-16 juli)

Tennis op gras. In Londen vinden ze dit normaal, maar dit evenement is toch wel voor specialisten.  Geen enkele topper die eraan denkt om deze wedstrijd aan zich te laten voorbijgaan.  Serena Williams zal zichzelf al niet opvolgen, bij de mannen is het de vraag of Andy Murray opnieuw kan stunten.

World Games (20-30 juli)

Een beetje uitgekeken op de klassieke sporten? Dan zijn deze ‘wereldspelen’ misschien wel jouw ding.  In Wroclaw (Polen) worden we getrakteerd op een aantal zeer ‘exotische’ sporten. Wat dacht je van kanopolo? Of touwtrekken en trampolinespringen? Ook dit jaar zullen er weer meer dan 30 verschillende sporten de revue passeren. Keuze genoeg lijkt ons.

US Open (28 augustus – 10 september)

De laatste kans voor de toppers om nog iets van hun seizoen te maken. Dat dacht Stan Wawrinka waarschijnlijk ook vorig jaar toen hij de maat nam van Novak Djokovic. Deze laatste zal echter gebrand zijn op revanche, als hij tenminste voorbij een Nadal in vorm geraakt.

Wereldkampioenschap rugby league (26 oktober – 2 december)

Ruiger dan dit ga je niet meer vinden. Mannen die op elkaar inbeuken en strijden om elke meter grond. Elke keer hangt er een topsfeer rond dit soort wedstrijden en van hooliganisme is er al helemaal geen sprake. Verbroedering alom dus. Al kijken wij alvast uit naar de haka van Nieuw-Zeeland.

Melbourne Cup paardenrennen (7 november)

Wil je graag eens de beste en snelste paarden ter wereld aan het werk zien? Dan moet je naar Australië op de Flemington racebaan in Melbourne. Deze race houdt heel Australië in de ban en wordt ook wel de ‘race die een hele natie stopt’ genoemd.