De verkiezingen staan voor de deur

De verkiezingen staan voor de deur

Nog een paar maanden en dan is het wederom zo ver: Nederland kiest een nieuw kabinet. Alles wat er de laatste tijd gebeurd op politiek gebied wordt dan ook breed uitgemeten. Iedere misstap kan namelijk ontzettend veel stemmen kosten en dus meteen fataal zijn. Daarom is het in deze tijden belangrijk dat politici bij alles nadenken wat ze zeggen en doen. Alleen op deze manier kunnen zij zoveel mogelijk stemmers achter zich scharen.

Premier Mark Rutte heeft nog niet zo heel lang geleden bekend gemaakt dat hij zich wederom kandidaat stelt als lijsttrekker van de VVD. Bij de PVDA is een nieuwe lijsttrekker gekozen voor de aankomende verkiezingen. Het is tegelijkertijd interessant om te zien wat andere partijen van plan zijn. Een aantal belangrijke punten waar kiezers partijen op zullen beoordelen is hun standpunt op het gebied van immigratie en wat ze vinden van de Europese Unie. Dit zijn onderwerpen die vaak terugkeren in het nieuws omdat iedereen hier wel een menig over heeft. Dat betekent dat politieke partijen hier goed over na moeten denkne.netherlands-1707390_960_720

Volgens de peilingen lijkt het erop dat de PVV met lijsttrekker Geert Wilders weleens de grootste partij kan gaan worden. Dit kwam eerst slechts uit een peiling naar voren maar nu blijkt het ook uit meerdere andere peilingen een mogelijkheid te kunnen zijn. Omdat de extreem rechtse partij een aantal standpunten heeft waar heel veel mensen het niet mee eens zijn kan het weleens moeilijk worden om een regering te vormen mocht het tot een overwinning komen in maart. Voor die tijd kan er uiteraard nog veel veranderen en speculeren heeft dan ook weinig zin totdat het daadwerkelijk zover is. De komende maanden zullen uit gaan wijzen wat er nog kan gaan veranderen en gebeuren en invloed op de uitslag kan hebben. Spannend wordt het zeker.