De gevolgen van de Brexit voor Nederland

De gevolgen van de Brexit voor Nederland

Reeds een aantal maanden geleden kozen de mensen in het Verenigd Koninkrijk ervoor niet langer deel uit te willen maken van de Europese Unie. Deze opschudding bracht een hoop tumult teweeg. In de tussentijd hebben de Britten de tijd gehad om zich voor te bereiden op wat komen gaat. Ondanks dat de definitieve stap uit de EU waarschijnlijk over een paar jaar pas gedaan wordt kunnen er wel degelijk een aantal conclusies getrokken worden. Zo zullen sommigen graag weten wat de gevolgen voor de andere EU landen zijn en hoe het nu verder moet nadat de Britten de Europese Unie verlaten hebben.netherlands-168881_960_720

Er is recentelijk in Nederland enige opschudding ontstaan omdat er klaarblijkelijk meer betaald dient te worden aan de EU om de Brexit op te kunnen vangen. Dit is logischerwijs bij veel mensen het verkeerde keelgat ingeschoten. Redenen hiervoor zijn dat Nederland reeds een van de landen is die al de grootste bijdrage levert. Dit wordt hiermee dus alleen maar erger.

Minister Dijsselbloem heeft inmiddels kenbaar gemaakt dat Nederland erop aangedrongen heeft dat men in Brussel, waar het hoofdkwartier van de Europese Unie zit, flink gaat bezuinigen. Dit om eventuele extra kosten de kop in te drukken. Men is echter bang dat ondanks forse bezuinigingen de landen die momenteel het meeste bijdragen alsnog geld bij zullen moeten leggen. Naast Nederland zijn dit onder andere Duitsland en Frankrijk.

De roerige tijd, die vooral voor het Verenigd Koninkrijk voor de boeg staat, zal leren wat er gaat gebeuren in de toekomst. Het is momenteel slechts gissen wat er op de korte termijn nog gaat veranderen. Een ding is zeker, het wordt een interessante tijd. Zowel de Pond als het consumentenvertrouwen zijn in Groot-Brittanniƫ aardig gedaald sinds bekend werd dat het volk ervoor gekozen had om als het ware uit Europa te stappen. Het wordt afwachten of deze daling nog verder doorzet.