Alles over de topper Ajax-PSV

Alles over de topper Ajax-PSV

Eindelijk is het zover, een wedstrijd waar vele fans al lange tijd op wachten, Ajax tegen PSV. In de Amsterdam Arena wordt beslist wie zich ook in de winter op de tweede plaats in de eredivisie gaat begeven. Ondanks dat ze beiden een roerige periode beleeft hebben zal de wedstrijd waarschijnlijk spektakel opleveren, zoals vaak met dit soort echte toppers. Feyenoord gaat nog steeds aan de leiding en daarom is het geen wedstrijd tussen de nummer 1 en 2, maar zal het ook zeker niet minder spannend zijn.images-24

Ajax blameerde zich recentelijk door in de KNVB beker te verliezen van Cambuur Leeuwarden, een club uit de Jupiler League. De coach stelde niet het allerbeste elftal op maar desalniettemin werd er door de achterban op een overwinning gerekend, al mocht dit niet zo zijn. Omdat er vlak daarvoor in de competitie ook een gevoelige nederlaag werd geleden lijkt het belangrijker dan ooit voor de ploeg om een overwinning te behalen. Er was door een goede eerste seizoenshelft veel krediet opgebouwd en voor het hele elftal is er alles aan gelegen dit krediet te behouden.

PSV kende een zware eerste seizoenshelft. Er werd bij lange na niet altijd goed gespeeld en dit werd door de fans konden dit niet waarderen. In de Champions League speelde de club geen rol van betekenis en in de competitie de laatste tijd evenmin. Toch is er de laatste weken een lichte verbetering opgetreden waardoor de club weer omhoog kan kijken. Wanneer Ajax verslagen wordt komt het op gelijk hoogte met de club uit Amsterdam en lijkt dus alles mogelijk. Er staat dus voldoende op het spel.

Voor de neutrale toeschouwer belooft het eveneens een mooie voorstelling te worden. Deze hoeft zich niet druk te maken over een eventuele einduitslag maar wil vooral een mooie pot voetbal zien, dat gaat ongetwijfeld gebeuren.